Rock Werchter – Dag 4: Oscar And The Wolf: Tussen cool en kitsch

Max Colombie © Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

(13u30, The Barn) Soms donker en dromerig, en altijd op het randje van fout: Oscar And The Wolf vrijde het publiek in The Barn op met sexy indie-r&b

PLUS

“Wil je mijn wolfje zijn?”, kopte één van de bordjes die de lucht in gingen tijdens het optreden van Oscar And The Wolf in een aardig volgelopen Barn. Het kan niet anders dan dat het aan frontman Max Colombie gericht was. Hij is immers niet meer de bleiter die een Belgische Bon Iver tracht te zijn – zie de vroege EP’s van Oscar And The Wolf. Voor ons stond een zelfverzekerde diva in glitterpak, die zijn publiek opvrijde met de sexy r&b uit ‘Entity’.

Oscar And The Wolf – met naast zanger en keytar-speler Colombie ook toetsenist Ozan Bozdag, drummer Claudio Arduini en gitarist Jasper Bullynck in de gelederen – klonk soms donker en soms dromerig, maar altijd op het randje van kitscherig. Colombie heeft duidelijk veel naar Jamie Woon, James Blake en Rhye geluisterd, maar vindt Rihanna evenzeer “megabelangrijk voor de mensheid”, zo zei hij een tijdje geleden in Knack Focus.

In het sensuele ‘Killer You’ citeerde Colombie zowel Fatman Scoop (“If you got a hundred dollar bill, put your hands up!”) als J-Lo (“I’m still, I’m still Jenny from the Block”). En hij kwam er nog mee weg ook.

“You guys look hot!”, klonk het in de aanloop naar het geile ‘Undress’ . ‘Strange Entity’ was een clubtrack met kloten, en afsluiter ‘Princes’ de perfecte popsingle. “Got my boys in the water, got my girls bending over tight”, zong Max Colombie, waarop er prompt twee danseresjes aan hem kwamen kleven. We zeiden het al: ’t was op het randje. Maar het klópte wel.

De vraag is: hoe lang zal Max Colombie nog Oscar from the block blijven? Deze jonge wolf heeft het potentieel om potten te breken op het internationale toneel. Run for the infinity, man!

MIN

Alle nummers uit ‘Entity’ – de enige plaat waar de band op Rock Werchter oog voor had; de voorgaande indiefolk-EP’s werden compleet genegeerd – hebben een zelfde vibe, waardoor het naar het einde toe wat eentonig dreigde te worden. Maar nog één beest van een plaat, met hier en daar een scherpe twist, en Oscar And The Wolf kan hoofdpodia aan. In ons land en ver daarbuiten.

HOOGTEPUNTEN

‘Undress’, ‘Strange Entity’, ‘Killer You’, ‘Princes’

BESTE QUOTE

Max Colombie vlak voor ‘Princes’: “I need my girls up here”. En o ja, er was ook confetti voorzien.

SETLIST: Joaquim / Somebody Wants You / Undress / Strange Entity / Dream Car Ocean Drive / Killer You / Princes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content