Rock Werchter – Dag 4: Honky-tonk Tom Odell (****)

© Koen Keppens

(16u10, Klub C) De pianopopshow van het 22-jarige Britse vrouwenidool Tom Odell was één langgerekte crowdpleaser.

PLUS: Tom Oddels debuut ‘Long Way Down’ ligt nog maar een paar weken in de winkels, maar Klub C zat wel tjokvol met overwegend vrouwen, of wat had u gedacht. De show van Odell was een langgerekte crowdpleaser, maar wel een góeie. Oké, wij vinden zijn pianogedreven powerballads op zichzelf weinig verrassend en gevarieerd, maar er zat wel veel bezieling in, én ze deden de harten van 15.000 (vrouwelijke) fans sneller kloppen. Wie zijn wij om daar iets tegenin te brengen?

Bovendien was het aandoenlijk om zien hoe oprecht gelukkig Tom Odell werd van de overdonderende publieke respons die volgde op onder meer de singles ‘Another Love’ en ‘Hold Me’.

Eén ding is zeker: Odell heeft Mike Rosenberg van Passenger – die andere Britse vrouwenmagneet, die vlak na hem het podium van Klub C moest beklimmen met zijn hit ‘Let Her Go’ – voor een aartsmoeilijke opgave gesteld: nóg meer vrouwenharten stelen.

MIN: Niet van toepassing.

HOOGTEPUNT: ‘Another Love’, dat door Odell speciaal opgedragen werd aan de Belgen, omdat zij de song als één van de eersten in de wereld en masse omarmd hebben.

QUOTE: “Morgen vlieg ik naar Londen, waar ik volgende week in Hyde Park het voorprogramma van The Rolling Stones ga doen. Spannend!” , aldus Tom Odell, die daar zo apetrots op was dat hij er een wervelend Stones-cover van ‘Honky Tonk Woman’ achteraan gooide.

SETLIST: Grow Old With Me / Can’t Pretend / Sirens / Supposed To Be / Sense / Honky Tonk Woman (Rolling Stones cover) / Another Love / Hold Me / Cruel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content