Rock Werchter – Dag 4: De Haim-hype (****)

© Koen Keppens

(15u20, The Barn) Is de hype rond de zusjes Haim terecht of worden ze ‘haimelijk’ overschat? Na hun potige show op Rock Werchter opteren wij voor het eerste.

PLUS: Het is nog altijd wachten op het debuutalbum van Haim, dat er in september zou moeten aankomen. Maar ook zonder één enkele full-cd kregen de drie kortgerokte zusjes Danielle, Este en Alana Haim (en drummer Dash Hutton) een massa volk op de been. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de media-aandacht die volgde op hun eerste stek in de BBC Sound of 2013, en op de aanstekelijke radiohitjes ‘Falling’, ‘Don’t Save Me’ en ‘Forever’.

Voor aanvang van hun show op Rock Werchter – de eerste op Belgische bodem na het annuleren van hun concerten in de AB en in het Sportpaleis als support-act voor Rihanna – drong er zich maar één vraag op: Is de Haim-hype terecht of worden de zusjes ‘haimelijk’ overschat?

Wij opteren voor het eerste, want Haim schotelde ons een plezierige melange tussen potige gitaarrock en heupwiegende R&B voor, en dat met een podiumprésence die soms ietwat puberaal maar toch vooral erg rock-‘n-roll was. De zusjes Haim zijn rock chicks, en daar kunnen wij alleen maar heel blij om zijn – het is helaas een nogal zeldzaam iets in het rockmilieu.

MIN: Ook al is de invloed van Fleetwood Mac duidelijk hoorbaar in de sound van Haim, die ‘Oh Well’-cover had toch niet gehoeven.

HOOGTEPUNTEN: het slotakkoord met ‘Forever’ en het van een indrukwekkende gitaarsolo en een percussieve outro voorziene ‘Let me go’ was flitsend.

QUOTE: “Onze band bestaat vandaag exact zes jaar. Dat we dat hier en met jullie mogen vieren, is echt te gek. Hoe we dat willen vieren? Wij willen naakte venten zien!”

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content