Rock Werchter – Dag 4: Asaf Avidan (*): One Day Wonder

© Koen Keppens

(19u40, Klub C) Asaf ‘One Day’ Avidan flirtte met folk, blues, rock en elektronica, maar zijn optreden vormde op geen enkel moment een consistent geheel.

PLUS: De Israëliër Asaf Avidan – deels opgegroeid in Jamaica, deels in New York – maakte op Werchter duidelijk dat hij niet in een hokje te plaatsen valt. Zijn androgyne stem reikte bijwijlen heel hoog, en klonk op andere momenten dan weer heel rauw en bluesy. Op muzikaal vlak toonde Avidan zich in de eerste plaats een folkie, al maakte hij evengoed omzwervingen naar blues, rock en elektronica.

MIN: Avidan bereidde dus een potpourri van stijlen, maar slaagde er niet in om er een consistent geheel mee te vormen. Het publiek was duidelijk enkel gekomen om dat ene hitje horen, ‘One Day/Reckoning Song’, dat bewaard werd tot op het einde. Maar eigenlijk is ook die song pas echt tot ons doorgedrongen nadat de Duitse DJ Wankelmut er een radiovriendelijke remix van maakte. Dat is niet toevallig, want op zichzelf zijn de nummers van Asaf Avidan te weinig memorabel. Er zit te véél vlees aan, wat het gerecht een wrange smaak geeft.

Op een dag, baby, zullen we oud zijn, en zullen we ons Asaf Avidan nog maar vaag herinneren, als een ‘One Day Wonder’.

HOOGTEPUNT: ‘One Day/Reckoning Song’, omdat u bijna een vol uur hebt moeten wachten om het te kunnen meekelen.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content