Rock Werchter – Dag 3: The Van Jets (***) verdedigen Belgische eer

(13u, Main Stage) ‘Here comes the light!’ The Van Jets brachten de zon mee naar Werchter, en zorgden na twee vermoeiende dagen voor een welgekomen energieboost.

PLUS: Het aantal Belgische acts is dun gezaaid op deze Werchter-editie, maar met The Van Jets (als vervanger van Modest Mouse) op het hoofdpodium en SX en later ook nog Goose in Klub C, stond er op dag drie eindelijk nog eens wat geweld van eigen bodem op het programma. Hoewel we na twee slopende festivaldagen bijna ‘broken bones’ voelen, zorgden ‘red bull’ Johannes Verschaeve – traditioneel stond hij in blote bast en met rood geverfde armen op het podium – en de zijnen voor een aangename energieboost, middels zomerse, in catchy riffs badende glamrock.
The Van Jets kunnen inmiddels teren op een handvol voortreffelijke radiohitjes (‘Here Comes the Light’, ‘Broken Bones’, ‘Electric Soldiers’, ‘Down Below’ en ‘The Future’), die even voortreffelijk ten gehore gebracht werden op de Main Stage van Werchter.
MIN: Voortreffelijk dus, maar niet uitstekend. Het ontbrak The Van Jets aan dat extraatje dat nodig was om de spanning er driekwartier lang in te kunnen houden. Ofwel hadden wij gewoon twee Red Bulls nodig.
HOOGTEPUNT: ‘The Future’, dat de menigte vandaag voor het eerst tot meekelen aanzette.
SETLIST: Here Comes the Light / Waited Long Enough / Broken Bones / If I was your man / Bankers / Electric Soldiers / Danger Zone / Down Below / The Future

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content