Rock Werchter – Dag 3: James Blake(****): Muurbloempje veranderde in Casanova

(20u55, Klub C) De postdupstepposterboy warmde in de Klub C het publiek op voor Goose. De breekbare kant van Blake maakte op het podium plaats voor een trage verleider.

PLUS: De Brit liet de glazen bekleding van zijn nummers thuis en bracht iets meer gefundeerde en dansbare versies mee over het Kanaal. Dat de beslissing aansloeg bij het publiek was al te merken bij het tweede nummer, ‘I Never Learnt To Share’. Het boette in aan hartverscheurende intimiteit, maar maakte dat goed door de nieuwe, geborgenheid, die het meekreeg. Dat gevoel van veiligheid en huiselijkheid liep als een rode draad doorheen heel de set.

Het tweeluik ‘Lindisfarne I’ en ‘Lindisfarne II’, normaal een liefdesverklaring zachter de snorharen van Kai-Mook, kreeg zomaar voeten in beweging en armen in de lucht. Het onvermijdbare ‘Limit To Your Love’ werd opgesmukt met een kleine wandeling richting reggae, halverwege het nummer. Blake maakte aanstalten om het roer volledig in die richting om te gooien, bleef dan even stilstaan en kwam daarna terug naar de vertrouwde kannonnen van bassen en het kinderlijk eenvoudig, maar wondermooie melodietje. Het voormalige muurbloempje is opengebloeid en heeft geleerd hoe een publiek verleid wil worden.

MIN: Het valt op dat, hoe hard Blake ook zijn best doet, de nummers van zijn tweede album, Overgrown, die doelgerichtheid missen van de titels uit het eerste album. ‘Life Round Here’ is een te brave ode aan de liefde en ook ‘I Am Sold’ biedt te veel van hetzelfde om een festivalpubliek volledig te begeesteren.

HOOGTEPUNTEN: ‘I Never Learnt To Share’, ‘The Wilhelm Scream’ en ‘Limit To Your Love’

QUOTE: “We might have to do this to the beat of whatevers out there.” (De start van Volbeat op de Main Stage was jammer genoeg tot in de Klub C te horen)

Xavier Vuylsteke de Laps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content