Rock Werchter – Dag 3: Disclosure (****): Snotneuzen maken indruk

© Koen Keppens

(15u15, Klub C) Hun gezamenlijke leeftijd komt juist boven de 40 uit, maar dat weerhield Disclosure er niet van om een heel ervaren impressie achter te laten.

PLUS: Juist op de grens van house, pop en funk, daar bevinden de broers Lawrence zich. Netjes opgemaakt in een wit en roos hemd en met hun vingers aan keyboards, synths en een basgitaar, begonnen ze aan hun set met het duo ‘F For You’ en ‘When A Fire Starts To Burn’. Zonder compromissen en aanstekelijker dan SARS: een straf begin.

‘What’s in Your Head’ had dat zaterdagmatinee-gevoel uit elke porie lopen. Licht, maar onweerstaanbaar. Vrolijk, maar toch iets dwingends. De snotneuzen steken het allemaal in hun nummers. Afsluiten deden ze met, het gebrek aan originaliteit is hun vergeven, ‘Latch’. De samenwerking met Sam Smith hupt voorbij met die wat slenterende bas, maar ontploft bij het refrein in één van de luidste meezingers van het festival.

MIN: We zullen het voor de vriendelijkheid jeugdzondes noemen. Disclosure blijft een electrogroep en maakt dus titels met stampvolle discotheken in hun juist volgroeide achterhoofd. Nummers zoals ‘Tenderly’ en ‘Voices’ zullen misschien wel menig dansvloer in een nirvana herschapen, maar ze zijn te doordeweeks om te werken op een festival.

HOOGTEPUNTEN: ‘When A Fire Starts To Burn’, ‘What’s In Your Head’ en ‘Latch’

SETLIST: F For You / When A Fire Starts To Burn / Boiling / Tenderly / You & Me / White Noise / Voices / What’s In Your Head / Confess 2 Me / Running Remix / Running VIP / Latch

Xavier Vuylsteke de Laps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content