Rock Werchter – Dag 2: Major Lazer****: De heetste plek van West-Europa

© Koen Keppens

(18u, Klub C) Het project van Diplo heeft in de Klub C voor het warmste moment van heel Rock Werchter 2013 gezorgd en de groep moest daar zelfs niet veel moeite voor doen.

(18u, Klub C) Het project van Diplo heeft in de Klub C voor het warmste moment van heel Rock Werchter 2013 gezorgd en de groep moest daar zelfs niet veel moeite voor doen.

PLUS: Als letterlijk heel de KLUB C enkele centimeters omhoog springt, dan ben je als dancegroep niet slecht bezig. De bende van Major Lazer moest nog maar op het podium komen en het delirium was al nabij. Vanaf de eerste bas was de chaos compleet, ook al werden er in het begin vooral minder bekende producties gedraaid. Niet dat dat het publiek deerde. Al draait hij het verzameld werk van Vivaldi, dan nog zou iedereen uit zijn hand eten.

In het tweede deel van het optreden ging het crowdpleasen naar onbekende hoogtes. Diplo wandelde in een grote bal over het publiek, alle t-shirts gingen op commando de lucht in, de gelukkigste jongen van Rock Werchter kreeg een lapdance van de twee, op zijn zachtst gezegd, voluptueuze danseressen,… De lijst gaat door. Major Lazer weet je van seconde één zo goed vast te houden, dat je totaal vergeet dat je een uur lang tegen tientallen, vreemde, kletsnatte lijven zit te schurken.

MIN: Als je even stilstaat, het zweet vanuit je ogen wrijft en kijkt naar wat er gebeurd, merk je dat wat de groep brengt regelmatig heel mager is. Vooral de minder populaire producties lijken enerverend veel op elkaar en verliezen qua diepgang tegen een soepbord.

Maar hé, zoiets weet je op voorhand als je naar Major Lazer gaat kijken. Leg u erbij neer, hydrateer genoeg op voorhand en dans uw benen eraf.

HOOGTEPUNTEN: ‘Bubble But’, ‘Pon De Floor’ en ‘Get Free’

QUOTE: “Maja Layza!” (ongeveer 80 keer)

SETLIST: Mash Up / Differentology / Sweat / Jet Blue Jet / Original Don / Jah No Partial / (Dancehall Segment) / Bubble But / Bumaye / Pon De Floor / Jump Up / Hold The Line / Get Free

Xavier Vuylsteke de Laps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content