Rock Werchter – Dag 2: Lianne La Havas (****): An afternoon delight

© Koen Keppens

(15u15, The Barn) De ravissante La Havas bracht in een, schandalig genoeg, maar half volgelopen The Barn alles wat een namiddag nodig heeft. Niet te snel, niet te traag, de intensiteit niet te laat omhoog en op tijd omlaag.

PLUS: Een sterk staaltje planning van De Schuur. Lianne La Havas voelt zich als een mier in een honingpot voor een half ontwakend, licht katerig publiek en vice versa. Alles is zacht en tedervol aan de Britse zangeres. Haar stem, een waar godsgeschenk is het, neemt iedereen mee naar zomerse, grasvelden, waar hoofdpijn maar een mythe is.

De opbouw van de set is evenwichtig, met de zangeres die afwisselend met de hele band en solo of in duo nummers brengt. Alleen op het einde, wanneer iedereen het aankan, draait ze de volumeknop wat meer open. ‘Forget’ is ingetogen en daarom veel intenser dan op cd, het ‘good girl sings bad words’-concept van ‘Age’ werkt live perfect en de verwachte afsluiter ‘Is Your Love Big Enough?’ verantwoord zijn hitsucces. En man toch, wat zag ze er heerlijk uit.

MIN: (Buiten de halfvolle The Barn, uiteraard)Het enigste minpunt is eigenlijk een compliment: ze is zo lief, ons Lianneke. Die glasheldere sirene van een stem, dat regenboogblouse met de strakke, maar deftige zwarte rok eronder en dan die romantische teksten. Het lijkt wel alsof ze nooit van haar leven nog maar een bladluis zou kwaad doen en dat werkt soms in haar tegendeel.

Om het optreden echt top te maken, loopt La Havas er te weinig de kantjes af. Alles blijft mooi, romantisch en rustgevend, maar mist juist dat laatste beetje cojones. Oh ja, heb ik u al gezegd dat The Barn maar halfvol stond? Schandalig gewoon.

HOOGTEPUNTEN: ‘Forget’, ‘Age’ en ‘Is Your Love Big Enough?’

QUOTE: “I want you to sing the next song with me. It’s a song about my ex-boyfriend and you all know i write a lot of songs about him. So you need to sing really angry.”

SETLIST: No Room For Doubt / Elusive / Forget / Au Cinema / Gone / Age / Weird Fishes / Lost & Found / Don’t Wake Me Up / Is Your Love Big Enough?

Xavier Vuylsteke de Laps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content