Rock Werchter – Dag 2: Fun met Phoenix (***)

© Koen Keppens

(20u15, Main Stage) De kitschpop van Phoenix zorgde een uur lang voor topentertainment op het hoofdpodium van Rock Werchter.

(20u15, Main Stage) De kitschpop van Phoenix zorgde een uur lang voor topentertainment op het hoofdpodium van Rock Werchter.

PLUS: Phoenix is na Daft Punk het voornaamste muzikale exportproduct van Frankrijk. Hoewel ze al sinds de jaren ’90 hapklare FM-rock produceren, hebben ze pas na hun laatste twee albums ‘Wolfgang Amadeus Phoenix’ en ‘Bankrupt!’ de weg naar het grote publiek gevonden. Dat resulteerde in een spot op valavond op de Main Stage van Werchter.
Die rol als semi-headliner ging de band rond Thomas Mars best goed af: het vijftal nam een blitzstart met de powerpophits ‘Entertainment’ en ‘Lisztomania’, schakelde halverwege nog een versnelling hoger met stadionrijpe synthrock, en zorgde daarna voor een stevig slotakkoord met ‘1901’ en ‘Rome’. Het hadden een uur lang fun met Phoenix, punt.

MIN: Thomas Mars probeerde zich meermaals te ontpoppen tot een echte volksmenner – al tijdens het openingsnummer mengde hij zich tussen het publiek, en dat zou hij later nog twee keer overdoen. Het kwam allemaal een beetje geforceerd over – de allure van een popster ontbreekt gewoon bij hem -, en het deed zijn muzikale aandacht soms verslappen.

HOOGTEPUNTEN: ‘Love Like A Sunset’ en ‘Bankrupt’, die samengevoegd werden tot een epische, van stroboscopisch achtergrondlicht voorziene elektrorocksong. The Strokes meets Daft Punk, zoiets.

QUOTE: Meer dan een paar merci à tous’ en fait du bruit’s kwam er niet uit de mond van Thomas Mars.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content