Rock Werchter – dag 1: FIDLAR (**) smaakt naar goedkoop bier

© Koen Keppens

(Klub C, 14u) De party-punk van de Amerikaanse jonkies van FIDLAR schudde Klub C wakker, maar had toch wat te weinig om het lijf.

PLUS: De roekeloze rockers van FIDLAR – voluit Fuck It Dog, Life’s A Risk, een oerkreet onder de skaters – trapten Rock Werchter op gang in een goedgevulde Klub C, de gewezen Marquee.

Hun garagerock klonk compact, pretentieloos en aanstekelijk, en werd met jeugdig enthousiasme gebracht. De mannen van Howler – vorig jaar de hype in garagepunkland – zijn niet alleen landgenoten, maar duidelijk ook geestesgenoten.

MIN: In tegenstelling tot Howler, wiens songs bulken van de catchy weerhaakjes – hebben de meeste FIDLAR-nummers wat te weinig om het lijf. Het zijn stuk voor stuk Feel Good Hits Of The Summer, die gaan over de dingen des festivallevens: seks, drugs en bier.

Maar daar hoorden nogal flauwe lyrics en dito bindteksten bij: “Dit nummer gaat over LSD, want wij houden van LSD”. De lichtvoetige opener van hun set luisterde naar de naam ‘Cheap Beer’, en zo valt hun show ook nog het best samen te vatten: als goedkoop, lauw bier.

QUOTE: “This next song is about rehab, and how it sucks”

HOOGTEPUNT: ‘Max Can’t Surf’

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content