Rock Werchter – Dag 1: Balthazar**** trok zijn strakste pak aan

(17u15, The Barn) De band trotseerde als eerste Belgische groep het Werchterse publiek en imponeerde met een bijna exacte vertolking van hun nummers.

(17u15, The Barn) De band trotseerde als eerste Belgische groep het Werchterse publiek en imponeerde met een bijna exacte vertolking van hun nummers.

PLUS: Balthazar had zich tijdens Werchter Boutique al kunnen opwarmen en dat had hen duidelijk goed gedaan. Zelden heeft een band live zo exact de sound van hun studiowerk gekopieerd. De balans tussen de vier stemmen was perfect evenwichtig, het geluid van de instrumenten had dat warm gevoel van op de platen en het tempo zat juist op die heerlijke grens tussen dansen en meewiegen. De set, met een merendeel nummers van ‘Applause’, het eerste album, steeg en daalde in intentie, maar eindigde op een wolk met het trio ‘Fifteen Floors’, ‘Do Not Claim Them Anymore’ en ‘Blood Like Wine’

MIN: Wat opviel, was dat, vooral de nummers van ‘Rats’, het tweede album, live aan kracht verloren. Ze klonken meer als een geheel, een gecentreerde samenkomst van melodieën en minder als het gevecht tussen instrumenten, zoals dat op het eerste album het geval is. ‘Sinking Ship’ deemsterde weg tot een tussendoortje en de gelaagdheid van ‘Lion’s Mouth’ was gaan lopen.

QUOTE: “Hallo, Werchter. Jullie zijn met veel.” (ze waren kort van stof)

HOOGTEPUNTEN: ‘The Boatman’, ‘Fifteen Floors’ en ‘Do Not Claim Them Anymore’

Xavier Vuylsteke de Laps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content