Rock Werchter 2022 pakt uit met Metallica

Metallica © Reuters

Metallica komt volgend jaar naar Rock Werchter. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Eerder werd ook al de komst van Pearl Jam aangekondigd.

Metallica staat op vrijdag 1 juli 2022 op het podium van Rock Werchter. ‘Van die eerste keer in 1993 tot hun vorige passage op het festival in 2014: altijd zijn ze indrukwekkend, altijd spat de energie ervan af, altijd spelen ze met de grootste toewijding. Metallica is de beste metalband van de wereld’, zegt de organisatie.

Rock Werchter vindt volgend jaar plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. De eerste naam die bekendgemaakt werd, was Pearl Jam. De band van Eddie Vedder is de headliner op de openingsdag.

Deze zomer is Rock Werchter geannuleerd wegens de coronamaatregelen. In de plaats is Werchter Parklife op poten gezet: een concertreeks tijdens de volledige maand juli, met voornamelijk Nederlandse en Belgische artiesten en maximum 2.500 bezoekers.

Naast Rock Werchter vinden ook jaarlijks de eendagsfestivals TW Classic en Werchter Boutique plaats op de wei in de Vlaams-Brabantse gemeente. Ook die festivals zijn dit jaar geschrapt. Voor TW Classic 2022 is headliner Nick Cave and the Bad Seeds reeds aangekondigd, en zou er ook een tweede festivaldag komen. De eerste dag van TW Classic valt alvast op 25 juni 2022. Voor Werchter Boutique is nog geen nieuwe datum bekend.

Tickets voor Rock Werchter zijn vanaf 23 juni te koop.

Rock Werchter 2022

30 juni tot 3 juli 2022, Werchter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content