Rock Herk klaar voor feestelijke dertigste verjaardag

© reuters

Het festival pakt op haar dertigste editie met grote namen uit zoals Dinosaur Jr., The Black Box Revelation en Felix da Housecat.

De versterkers worden à la Spinal Tap weer tot elf opengedraaid in Herk-de-Stad. De Limburgse kalmte moet plaats maken voor twee dagen vol strakke beats en ronkende gitaarriffs. Het festival pakt op haar dertigste editie met grote namen uit zoals Dinosaur Jr., The Black Box Revelation en Felix da Housecat.
Organisator Maarten Ruelens noemt het festival dan ook trots: “Het enige professionele festival ingericht door amateurs in België.” De organisatie trekt daarom alle registers open voor haar dertigste verjaardag. “We willen ons onderscheiden met een sterke mix van grote namen en aanstormend talent. Het valt dus moeilijk te zeggen naar welke band of dj we het meest uitkijken. We zien ze allemaal even graag komen.” Het festival mikt op maximaal een 12.000 bezoekers per dag en is gratis voor de inwoners van Herk-de-Stad zelf, “Maar ook de ticketverkoop verliep zeer goed. Er zijn wel nog tickets te verkrijgen aan de kassa vrijdag en zaterdag.”

Op vrijdag worden de ritmisch, of wat minder ritmisch aangelegde, dansers op hun wenken bediend. De grote publiekstrekkers zijn niemand minder dan de peetvader van de Chicago house, Felix da Housecat, en de Franse electro-tovenaar Feadz van het ultiem hippe Ed Bangers label. De wild kronkelende dubstep beats van Joker moeten het feestje uit zijn voegen doen barsten en Tocadisco komt bewijzen waarom grote namen zoals New Order en The Black Eyed Peas aanschuiven voor een remix van hem.

Op zaterdag heerst het gitaargeweld op het Limburgse festival. Voor de fijnproevers met een voorkeur voor ongefilterde garagerock zijn er Dum Dum Girls en The Raveonettes. Hebt u het liever een tikkeltje zwaarder en heviger, dan kan u op de Vice Stage Gallows, Steak Number Eight en het snoeiharde Architects terugvinden. Hoe dan ook wordt het vooral uitkijken naar de levende legendes van Dinosaur Jr. met de release van hun album “I Bet On The Sky” in september laten ze nu al tien platen lang de effectenpedalen distortion en overdrive hard werken om hun noisy geluid te perfectioneren.

Op elk festival speelt ook het weer een cruciale rol. Het wordt een wisselvallig weekend, maar dit jaar zijn de festivalgangers beter tegen de regen beschermd met beide podia die voor een groot deel overdekt zijn. Pukkelpop indachtig volgt de organisatie ook elke mogelijke weersverandering op: “Er zijn twee weerdeskundigen aanwezig op het festival zelf. Zij zullen het weer op de voet volgen en staan in direct contact met de organisatie en hulpdiensten.”

De toekomst van het festival kan veel richtingen op volgens Reulens, maar de uniekheid van het festival staat centraal. “Plannen voor de toekomst worden pas gemaakt na de evaluatie van het festival. Voor ons is de locatie het park Olmenhof heel belangrijk. Dit betekent dat het festival niet veel meer kan groeien qua bezoekersaantal, maar dat we wel onze eigenheid behouden. We kiezen dus liever voor een sterk affiche met gevestigde waarden en jong talent dan ons bezig te houden met uitbreiding.”

Piet Van de Velde

Wat? Rock Herk
Wie? Dinosaur Jr., Felix da Housecat, The Black Box Revelation,…
Waar? Park Olmenhof, Herk-de-Stad
Wanneer? 13 & 14 juli
Tickets: vvk: dagticket 20 euro / combiticket 32 / camping 8 euro
adk: vvk+ 25 procent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content