Robert Plant begrijpt de teksten van eigen ‘Stairway to Heaven’ niet

Robert Plant, zanger van Led Zeppelin, heeft een vreemde onthulling gedaan: hij begrijpt de tekst van de zelfgeschreven monsterhit ‘Stairway to Heaven’ niet. ‘Ik probeer te begrijpen waarover ik het toen precies had’.

Zanger Robert Plant van Led Zeppelin begrijpt de tekst van “Stairway to Heaven”, de monsterhit uit 1971 van de Britse rockband, niet. Dat heeft de man gezegd op een persconferentie in Londen ter gelegenheid van de lancering van “Celebration Day”, een film over het laatste Led Zep-concert, vijf jaar geleden in de Londense O2 Arena. Merkwaardig, want Plant zelf heeft de tekst van die song geschreven.

“Ik heb last met de woorden van sommige periodes” uit de Zeppelin-discografie, zei de 64-jarige zanger. “Met de ervaring en het gewicht der jaren heb ik misschien niet meer hetzelfde aanvoelen van sommige woorden. Momenteel ben ik zelf aan het proberen te begrijpen waarover ik het toen precies had”.

Het concert in de 02 Arena in 2007 was het eerste -en enige- reünie-optreden van de rockband 27 jaar na de split. De concertfilm gaat op 17 oktober in meer dan 1.500 bioscopen in een veertigtal landen in première. De dvd en cd van het concert liggen al op 19 november in de rekken.

“Stairway to Heaven” is een meer dan acht minuten durende song uit het in november 1971 uitgebrachte album “IV”, het (uiteraard) vierde album van Led Zeppelin. Het nummer werd geschreven en gecomponeerd door Plant en gitarist Jimmy Page.

Vragen over een eventuele reünie van de band werden op de persconferentie door de groepsleden vakkundig ontweken. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content