Richard Branson gaat boek over cultalbum Rolling Stones verfilmen

Het tumultueuze verhaal achter het legendarische Stonesalbum ‘Exile on Main Street’, waarover eerder een schandaalboek verscheen, wordt nu ook verfilmd. De Britse miljardair Richard Branson gaat de film uitbrengen.

Nadat er reeds een documentaire film was ingeblikt over de chaotische ontstaansgeschiedenis van het legendarische album ‘Exile on Main Street’ van de Rolling Stones, komt er nu ook een langspeelfilm.

Boek

De film is gebaseerd op het boek ‘Exile on Main Street: A Season in Hell’ dat Robert Greenfield over die tumultueuze periode uit de carrière van de Stones heeft geschreven. De verfilming is het werk van één van de bedrijven van Virgin van zakenman Richard Branson, Virgin Produced.

Virgin is al jaren verdeler van de platen van de Rolling Stones. Ten behoeve van filmproductie richtte miljardair Branson Virgin Produced op. Dit scoorde reeds met bijvoorbeeld Gouden Palm-winnaar “Sex, Lies and Videotape” van Steven Soderbergh.

Seks, drugs en rock ’n roll

Op het dubbelalbum ‘Exile on Main Street’ (1972) maken Jagger en co een ommekeer naar hun voorliefde voor blues en onversneden rock-‘n-roll. Onder de volgens insiders té ongepolijste nummers waren amper hits te vinden. Net om al deze redenen werd het als een meesterwerk beschouwd.

De dubbelplaat werd opgenomen in een zuid-Franse villa in de buurt van Nice, om aan het (toen) waanzinnige Britse belastingregime te ontsnappen. Tijdens hun verblijf werden – zacht uitgedrukt – wilde feestjes gehouden met massa’s drugs en seks. Het werd niettemin één van de mijlpalen in de loopbaan van de Stones. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content