Triggerfinger @ Rock Werchter Dag 3: Duivels van een andere kleur

Triggerfinger © Wouter Van Vaerenbergh

(18u30, Main Stage) In het verre Brazilië kwamen twee ploegjes die iets deden met een bal tegen elkaar uit, dus er werd gevreesd dat Triggerfinger voor anderhalve man en een paardenkop zou moeten aantreden. Maar dat viel reuze mee. Bovendien zetten Ruben Block en zijn maats met 9-0 een absolute monsterscore neer.

PLUS

Vanaf nu weten de heren van Triggerfinger wie hun échte fans zijn: zij die hun optreden verkozen boven de voetbalgekte, elders op het festivalterrein. En neen, het waren heus niet allemaal buitenlanders die voor het podium samentroepten. Het Antwerpse powertrio speelde dit keer wél nog wat verbetener dan anders en liet zijn nummers over het terrein knallen als waren het granaten uit de eerste wereldoorlog die toevallig net nu naar de oppervlakte waren gewoeld.

Naar goede gewoonte speelde Triggerfinger een onweerstaanbare mix van hard- en stonerrock die zonder blozen in de schaduw mocht staan van wat Robert Plant en Metallica de voorbije dagen in Werchter hadden neergepoot. Tussen de songs door paradeerden twee bevallige jongedames over het podium met bordjes waarop cryptische boodschappen te lezen vielen als ‘ARG 1’ en ‘BEL 0’. Geen idee waar dat precies op sloeg, want volgens ons was de groep op dat moment vol overgave het bluesy ‘My Baby’s Got A Gun’ aan het spelen.

Maar goed, een grommende en kermende Ruben Block toonde zich in vocaal opzicht van zijn veelzijdigste kant, terwijl hij zijn gitaar nijdig aan haar ketting liet rukken, zoals een bitbull die al een week niets substantieels meer achter de kiezen had gekregen. Monsieur Paul, voor de gelegenheid in een hagelwit kostuum, zocht met zijn bas denkbeeldige mijngangen op en Mario Goossens liet ongeremd zijn stokjes aan het woord tijdens het geweldige ‘All This Dancing Around’.

De drie musketiers van de Belgische rock zijn meesters van de dynamiek. Dus durfden ze af en toe al eens een song te onderbreken met een onheilszwangere stilte om daarna met nog méér effect toe te slaan. ‘Camaro’ riep dan weer het gevoel op dat je krijgt wanneer je met een blitse sportwagen tegen 150 per uur over de snelweg scheurt. Op de tonen van de Brabançonne kregen de heren, net voor ze het podium verlieten, elk nog een gouden exemplaar overhandigd van hun jongste cd ‘By Absence of the Sun’.

Ze mochten dan misschien niet de juiste kleur hebben, de drie van Triggerfinger weerden zich als Duivels in een wijwatervat. En wat meer is: ze konden een veel beter resultaat voorleggen dan die andere gehoornde mannetjes waar iedereen zo druk over deed.

MIN

Als er in Werchter al een mineurstemming heerste, zal het beslist niet aan Triggerfinger hebben gelegen.

HOOGTEPUNTEN

‘My Baby’s Got A Gun’, ‘Camaro’, ‘All This Dancing Around’.

QUOTE van Ruben Block:

“Hebben jullie ergens deep down nog een oerkreet zitten, dames en heren? Dan is dit het moment. Maar ze moet wel zo luid klinken dat ze het tot in Brazilië kunnen horen. Want ik heb zo het gevoel dat ze het daar kunnen gebruiken.”

DE SETLIST: Game / By Absence of the Sun / On My Knees / Perfect Match / My Baby’s Got A Gun / Camaro / Let It Ride / All This Dancing Around / Cherry.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content