Robbing Millions op Pukkelpop: het (bescheiden) Belgische Tame Impala

© Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Robin Williams is dood, lang leve Robbing Millions!

What’s the fuss?

Ze bestaan nog maar sinds 2013 en hebben tot nog toe slechts twee ep’s uit. Maar iets zegt ons dat Robbing Millions – vijf hipsters uit onze hoofdstad – straks méér is dan ‘dat bandje dat naar Robin Williams genoemd is’. Al was het maar omdat de knoppendraaier van Animal Collective, Deerhunter en Dirty Projectors hun aanstekelijke, volgende week te verschijnen debuutplaat mixte in Brooklyn, en de gereputeerde Amerikaanse muzieksite Consequence of Sound hun jongste single gretig oppikte.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Nope, want dan hadden we zomaar even het (bescheiden) Belgische antwoord op Tame Impala aan ons voorbij laten gaan. Niet dat Robbing Millions kan bogen op een festivalanthem à la Let It Happen, maar ze maken wél hitgevoelige psychpopsongs die gehoord mogen worden: In the No Air, 8 is the Figure that I like the most en Dreams Like Photographs, om maar drie tracks te noemen die in de Wablieftent zeer behoorlijk uit de verf kwamen.

Feit is wel: zanger Lucien Fraipont, gitarist Gaspard Ryelandt en co. missen nog een beetje maturiteit en attitude om de aandacht van hun publiek een klein uur lang vast te kunnen houden, maar hey: alle begin is moeilijk. Let it happen, over een jaar of twee.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

Fraipont en Ryelandt die voortdurend rond elkaar liepen te huppelen: fraai beeld van een toffe band.

Bekijk ook de concertbeelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content