Puggy op Rock Werchter: Feestvreugde na de domper

© Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De EK-nederlaag van de Belgen doen verteren, dat is wat Puggy vrijdagavond te doen stond. En dat lukte nog aardig ook.

What’s the fuss?

Puggy is een Brit, een Fransman en een Zweed, maar noemt zichzelf Belgisch – komt goed over, zo voor een volle Klub C in Werchter. Hun uitvalsbasis is wel degelijk Brussel, en big in Belgium zijn ze ook, onder de taalgrens – en bij uitbreiding eigenlijk in heel francofoon Europa, want hoe anders schop je het tot in de Parijse Olympia – al een hele tijd, bij ons eerder sinds kort.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Had u kunnen doen. Maar in plaats van de Belgische uitschakeling – of de Offspring-teleurstelling, kan ook – weg te drinken, koos u ervoor ze weg te dansen. En daarvoor was u bij Puggy aan het juiste adres.

Last Day on Earth (Something Small),How I Needed You, Goes Like This, When You Know: de band rond zanger-gitarist Matthew Irons – toch een beetje de Jake ‘Scissor Sisters’ Shears van bij ons – tapte een uur lang uit haar jukebox vol hits. Les Truttes minus de covers, daar deed het ons weleens aan denken: haarfijn gespeeld, maar te veel gegeil op glitters.

Maar ach: de band zorgde wél maar mooi voor de feestvreugde na de EK-domper, en won in één adem ook nog wat extra Vlaamse zieltjes. Iedereen content.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

Dat moment na How I Needed You waarop er zo luid geapplaudiseerd werd dat Irons er geen bindtekstachtige speld kon tussenkrijgen. To win the world: daar leek het even op.

Bekijk hier de concertbeelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content