OFWGKTA @ La Chocolaterie

Het aftakelende hiphop-genre heeft zijn redders gevonden: Odd Future Wolf Gang Kill Them All. In de Brusselse Chocolaterie bliezen de Amerikaanse belhamels het dak eraf.

DA GIG: Odd Future Wolf Gang Kill Them All in La Chocolaterie, Brussel op 4/5

IN EEN ZIN: Hiphop herademt dankzij OFWGKTA

HOOGTEPUNTEN: ‘Yonkers’, ‘Orange Juice’ en ‘Earl’

DIEPTEPUNTEN: De afwezigheid van Earl Sweatshirt

BESTE QUOTE: ‘You let us feel awesome. This was our wildest show ever.’

Er komt maar geen einde aan de stoet van lofbetuigingen. Niemand zwijgt over het wilde collectief. De rappers zetten de muziekwereld op zijn kop. Terecht, want met OFWGKTA staat er opnieuw een hiphop-formatie op die uitdagend klinkt. Ze worden vergeleken met The Wu-Tang Clan en Mobb Deep. Maar Odd Future trekken hun oldschool geluid door en voeden het met diverse stijlen als grime, dubstep of dancehall. Zo’n creatieve hiphop hoor je zelden.

Van het dozijn rappers sprongen er slechts drie het podium op. Waar zat die geniale Earl Sweatshirt trouwens? Gewapend met hun microfoon en ondersteund door de vrouwelijke DJ Syd terroriseerden Left Brain, Hodgy Beats en Tyler, The Creator het woelige publiek. Ze sleurden ons hun lugubere wereld in. ‘Sandwiches’ hield ons in een houdgreep, ‘French’ kneep onze strot dicht en Tylers monsterhit ‘Yonkers’ gaf ons de finale doodsteek.

Odd Futures optreden stond in schril contrast met de slome shows van de grote hiphop-sterren. De drie rappers schreeuwden moord en brand. Hodgy Beats zwaaide uitzinnig met het hoofd van een etalagepop en Left Brain sprong als een hysterische gazelle in het rond. Maar vooral frontman Tyler, The Creator trok alle aandacht naar zich toe. Zijn agressieve raps -even donker als die van Method Man – speelden een sleutelrol in alle nummers en zijn baldadigheden zetten de boel op stelten. Tyler dook in het publiek, kroop op de bar en hitste zijn maatjes voortdurend op. Odd Future luidt een nieuwe toekomst in, zoveel is zeker.

Zeven jaar geleden scandeerde de Werchterweide nog Wu – Tang. Dit jaar wordt het Wolf Gang.

Kasper-Jan Raeman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content