Macklemore & Ryan Lewis @ Pukkelpop: Macklebore

Maclemore © Wouter Van vaerenbergh

(00u45, Main Stage) Met rapper Macklemore stond een rasechte crowd pleaser op de Main Stage van Pukkelpop. Al klonken zijn praatjes routineus en hol.

Plus: Veel sfeer op de wei.

Min: Van alle misplaatst uitgereikte Grammy awards in de geschiedenis der misplaatst uitgereikte Grammy Awards spanden de drie beeldjes die Macklemore & Ryan Lewis (beste rapsong, beste rapperformer, beste rapalbum) begin dit jaar mee naar huis namen de kroon. Dat Jay Z, Kanye West, Drake en vooral Kendrick Lamar met lege handen naar gingen was ronduit beschamend voor de National Academy of Recording Arts. Die zagen blijkbaar liever een blanke popster winnen dan een zwart artiest. Ook het flauwe sms’je dat Macklemore naar Lamar stuurde (‘You got robbed. I wanted you to win. You should have. It’s weird and sucks that I robbed you. I was gonna say that during the speech. Then the music started playing during my speech and I froze‘) schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Vooral omdat meneer Ben Haggerty (zoals ie echt heet) het gefotografeerde tekstberichtje ook nog es deelde via zijn Instagramaccount.

Hadden we liever Kendrick Lamar deze Pukkelpopdag zien afsluiten? Reken maar van yes. Zijn good kid, m.A.A.d city is één van de beste hiphopalbums in tijden, en Lamar mag dan een minder grote crowd pleaser zijn dan Macklemore, diens ellenlange gepreek tussen de nummers door, over zijn drugs- en drankverslavingen en holebirechten, mag dan nobel bedoeld zijn, ’s mans gezwets begon na een tijd danig op de zenuwen te werken en haalde de vaart uit de show. Spaar het voor Ophra, man, dit is geen talkshow, dit is Pukkelpop, het beste festival van Vlaanderen en omstreken.

Ja, het zat heel erg professioneel in elkaar allemaal, en wanneer Macklemore zijn ontboezemingen over de beats van Ryan Lewis de wei in stuurde werkte het af en toe aanstekelijk. Vreemd wel, hoe die blazers enthousiast op en neer sprongen, en toch perfect toon hielden.

Om eens een heel afgezaagd cliché van stal te halen: Macklem!ore en Ryan Lewis mogen dan wel publiekstrekkers zijn, wij zien onze Pukkelpopheadliners liever wat meer muzikale bagage dragen.

Aftermovie-gehalte: 5/5

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content