Jagwar Ma op Rock Werchter: Dertiende dj-set in een dozijn

Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Jagwar Ma kwam – maar niet voltallig -, zag en stond daar maar wat te staan achter de dj-booth. Intussen konden wij aan de toog wél de Duivelse match van vanavond voorbeschouwen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

What’s the fuss?

Als The xx, Foals en Noel Gallagher staan te roepen hoe goed ze je vinden, en als Tame Impala je meeneemt op zijn succesvolste tournee ooit, hoef je over een gebrek aan aandacht niet te klagen. Die plek op Werchter was well deserved voor Jagwar Ma.

Alleen: ze konden hun plek uiteindelijk niet verdedigen. ‘Door onvoorziene omstandigheden zullen we onze volledige liveshow niet kunnen spelen’, klonk het even voor aanvang op Twitter. Blijkbaar raakte Gabriel Winterfield, de zanger, er niet tijdig. Kunnen we begrijpen: het zou zo maar even kunnen dat je op weg naar Werchter de richtingaanwijzers met opschrift ‘artists’ mist, om dan bij de ‘crew’ terecht te komen. En die parking was vrijdag nu eenmaal gesloten. Geloof ons: we know.

‘Maar wees gerust: Jono (Ma, gitarist-toetsenist, nvdr.) en Jack (Freeman, bassist, nvdr.) komen wél dj’en’, twitterde Jagwar Ma nog achterna. Het siert hen dat ze die moeite deden, en Jono Ma is bepaald geen sukkelaar achter de decks: Balearische disco, kosmische house, electro-funk, jungle, het is hem allemaal niet vreemd. Alleen: veel sfeer was er niet, en vooral Freeman maakte er met zijn onverstaanbare bindteksten een allegaartje van.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Deden we. Kwamen we daar toch geen Rode Duivels-fanaticus tegen, zeker?

Hij: ‘Zenuwachtig, man. Zenuwachtig.’ Wij: ‘Bang voor gaten in de verdediging?’ Hij: ‘Ja! Zuur dat Vertonghen niet meer in actie komt, zeg.’ Wij: ‘Inderdaad. En niet te vergeten: dat Vermaelen straks evenmin speelt. Wie moet hen twee vervangen?’ Hij: ‘Jordan Lukaku op de linksback, dat spreekt. Hij zal de drie matchen van zijn leven moeten spelen. Hij kan lopen, hoor. Daar zal het niet aan liggen.’ Wij: ‘En Bale opvangen in het hart van de verdediging? Daar al eens over nagedacht?’ Hij: (aarzelend) ‘Denayer, zeker? Ik weet het niet.’ Wij: ‘Of Ciman? Dit seizoen uitgeroepen tot de beste verdediger van zijn competitie, hè. Oké, het is ‘maar’ de Major League, maar toch.’ Hij: ‘Mja, maar daar ben ik toch niet helemaal gerust in. Slordig in de passing, hè. Dat bleek tegen Italië al. ‘ Wij: ‘Wel een ervaren rot, toch? Volgens mij de oudste van het pak.’ Hij: ‘Dat wel… Dat wel. Ach, Hazard moet het nog maar eens doen, en De Bruyne. Zenuwachtig, man!’

‘We love you, Belgium’, riep Jack Freeman ondertussen, een eindje verderop. ‘Tous ensembleee!’ kaatste onze tricolere vriend de bal terug. Het moge duidelijk zijn: Werchter heeft vandaag geen boodschap aan de – toegegeven: eerder zwakke – affiche. De voetbal, daar gaat het om.

Arme Jono Ma en Jack Freeman. Hopelijk heeft hun zanger intussen de weg uit de crewparking gevonden.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

Van ver zagen we Freeman van achter zijn turntables van een lolly likken. Een lólly. Serieus?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content