Glass Animals @ Pukkelpop: Braaf binnen de lijntjes

© Wouter Van Vaerenbergh

(15u05, Marquee) Waar zitten de hipsters eigenlijk, op Pukkelpop? Vreemd genoeg niet voor- of achteraan bij Glass Animals, nochtans gesneden koek voor trends spottende blogs en bijdetijdse blaadjes.

Plus: Met haar melange van indie-r&b, artistiek gemodificeerde synthpop en exotic is Zaba, het pas verschenen debuut van Glass Animals, een koelbloedig uitgedokterd plaatje. ‘Toekomstige verrassing op Pukkelpop?’, schreven we in onze review. Neen, is het verdict.

Het podium van de Marquee oogde plots twee maal zo groot als anders, toen de jongens uit Oxford achter hun instrumenten plaat namen. Zanger Dave Bayley bevestigde het even later: ‘dit is het grootste publiek waar we ooit voor speelden’.

Het zijn welopgevoede jongens, die van Glass Animals, en hun set was de meest beschaafde die we deze Pukkelpopeditie al hoorden. De meisjes op de eerste rij luisterden met de glimlach naar knappe singles als Gooey en Pools, waar de soms wat Justin Vernon-achtige falset van Bayley helder boven de synthesizerriedels uit komt. Wanneer de drummer het energiepeil opdreef kwam er meer schwung in de zaak, maar verder kleurden Glass Animals braaf binnen de lijntjes.

Min: Braaf zijn is not a crime, maar Glass Animals mag gerust wat meer borsthaar kweken.

Aftermovie-gehalte: 0,4/5

Jonas Boel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content