Flume op Rock Werchter: Koning van de knoppen

Flume op Rock Werchter © Rob Walbers
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Geen idee wat de Australiër Harley Streten daadwerkelijk aan het dóén was, daar op zijn met regenboogkleurig neon verlichte dj-eiland. Maar hij zette Klub C alleszins in Flume en Vlam.

What’s the fuss?

Disclosure en Lorde lieten zich al door hem remixen, Beck, Vince Staples en AlunaGeorge zingen mee op zijn jongste plaat Skin. 24 is hij nog altijd maar, Harley Streten alias Flume, en nu al wordt hij als het nieuwe gelaat van de future bass beschouwd, de kersverse koning van de knoppen.

Flume is dan ook goed op weg om een stadion-act te worden: vorig jaar stond hij al in Paleis 12, eind dit jaar doet hij die nog bekendere Belgische bunker aan: Vorst Nationaal. Maar eerst was er dus Werchter.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Nah. Daarvoor waren we te benieuwd naar deze passage, die moest uitwijzen of hij Vorst straks al dan niet zou kunnen temmen – sowieso niet evident voor een dj/producer die in z’n uppie voor de show moet zorgen. Afgaande op de opkomst alleen al, kunnen we niet anders dan, voorzichtig fistpumpend, jaknikken. Zoals de oudere generatie op de eerste Werchterdag naar Paul McCartney uitkeek, zo leefde de jonge tot zéér jonge garde klaarblijkelijk toe naar Flume, want zijn fanclub strekte zich tot vér buiten Klub C uit. Het was full, fuller, Flume.

Dat de in grandeur zwemmende, van hitvriendelijke r&b-vocalen voorziene songs als single Never Be Like You en de Lorde-make-over Tennis Court er vlotjes in zouden gaan, hadden we van ver zien aankomen. Opmerkelijker was dat u ook de loggere, meer van de hak op de tak springende deuntjes lustte. En zijn alle-kleuren-van-de-regenbooglichtshow, die ook.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

‘Take me on stage and I’ll take you to my backstage’, kribbelde een meisje op haar hoog in de lucht fladderende pancarte. Flume is duidelijk wat veel van zijn EDM-collega’s niet zijn: een popster, ook verkrijgbaar in posterformaat.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content