De Ideale Wereld op Pukkelpop: lachen, gieren en chalarmeren

© Jef Boes
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Otto-Jan Ham, Jelle De Beule en Sven De Leijer ‘verbouwden’ een feestje op Pukkelpop. Good fun!

What’s the fuss?

Naast de zogeheten ‘randanimatie’ met ‘beginnende artiesten als Rihanna en Chemical Brothers’, zijn er op Pukkelpop ook nog de Ideale Wereld Fandagen. Drie dagen op een rij palmt het tv-rariteitenkabinet rond Otto-Jan Ham, Jelle De Beule en Sven De Leijer de Wablief?! in voor een liveshow van De Ideale Wereld, mét rock-‘n-rollende huisband en geestige gasten.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Nee, want deze eerste show was good fun. Toegegeven: het was an sich niet veel meer dan een Ideale Wereld-uitzending, want het gros van de tijd werden er op het scherm achter het podium vooraf opgenomen filmpjes geprojecteerd. Van Luc Haekens die enkele Hasselaars doet geloven dat ze Rihanna te slapen zullen mogen leggen, bijvoorbeeld. Of van Sven De Leijer die ‘live’ gaat op de wei van Werchter, waar een gelijktijdig plaatshebbende fandag van Thuis compleet in het water valt.

En toch: het live-aspect werkte. Niet alleen wisten Ham en co. een all-starhuisband te strikken – Jan Paternoster van Black Box Revelation en Ruben Block en Mario Goossens van Triggerfinger stopten de themasongs van het Canvas-programma in een rockkleedje -, ook kregen we Sociaal Incapabele Michiel en Didier van de hobbyhoek eens in levende lijve te zien. Die eerste – uitgedost in een bijpassend Michiel-pak – waagde zich aan een rondje ‘hakke over de sloot’. Die laatste verbouwde een feestje en chalarmeerde een van strobolichten voorziene helm, op de tonen van Daft Punk.

En verder was er nog het spel ‘ruiken, voelen, proeven’, waarbij Jelle De Beule als quizmaster André met een vrijwilliger uit het publiek dolde. Helmut Lotti kwam ook langs. Hij kroop in de huid van Vladimir Poetin, had het over ‘de lekkere tentsletjes op Pukkelpop’ en gaf het Russische volkslied een eigen invulling. De festiviteiten afsluiten deden ‘Diritmi’ Vegas & Like Mike, twee mannen die letterlijk voor aap werden gezet.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

Het geestigste tafereel was misschien wel de ‘singalongateur’, een gigantisch toestel dat het podium op geschoven werd en dat de lyrics van Engelstalige artiesten genre ‘De Gebroeders Chemici’ vervlaamste.

Uitzending gemist? Ga één van de komende dagen zeker eens kijken, en u zet een stap dichter richting… U weet wel.

Bekijk ook de foto’s van het concert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content