Couleur Café, dag 2 – Collie Buddz: Leve de biologische plantenteelt ***

Nog méér reggae viel zaterdag te degusteren op het Titan-podium, tijdens het concert van Collie Buddz. De zanger uit Bermuda was geen Jamaicaan en droeg ook geen dreadlocks, maar de sound van zijn band sloot zo goed als naadloos aan bij die van Israel Vibration.

Alleen klopte Buddz naar ons gevoel iets te vaak op dezelfde spijker. Voor hem bestaan er maar twee soorten mensen: de gewone sukkels zoals u en ik en de weedheads, die in zijn ogen verlichte geesten zijn. De man hield dan ook het ene pleidooi na het andere voor euh… biologische plantenteelt, gaf kersverse inwoners van het dorp Marihuana enkele nuttige wenken (“Smoke the weed / Don’t smoke the seeds”) en had ook nog een tip voor de wetgever in petto, al leende hij daartoe dan wel een bekend nummer van Peter Tosh: ‘Legalize It’.

Gelukkig kwamen er tijdens het verloop van de set ook nog enkele andere thema’s aan bod, als daar zijn: kleurenwiezen (‘Gimme Love’) en het transport van personen en goederen (in de reggaeballad ‘Movin On’). Met ‘Wait in Vain’ bewees Buddz eer aan Bob Marley en naar het einde toe waagde hij zelfs een sprong in het publiek, waar hij al crowdsurfend gewoon door bleef zingen. De man krijgt van ons alvast een bonuspunt voor attitude.

“Steek alle handen die je hebt in de lucht”, beval Collie Buddz nog, en in ons geval waren dat er maar twee. De andere hadden we inderhaast thuis op de keukentafel laten liggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content