Condor Gruppe @ Pukkelpop: Zinnenprikkelende muziek voor fictieve films

Condor Gruppe © Damon De Backer

Soundtrackmuziek op Pukkelpop? Welja. De Antwerpse formatie Condor Gruppe, een septet met muzikanten die ook actief zijn of waren bij bands als Flying Horseman, Meuris, Creature With the Atom Brain, Mauro Pawlowski & The Grooms en Dead Stop verblijdden het publiek in de Wablief?!-tent met een set vol sfeerrijke instrumentals.

Nu eens loom, dan weer hypnotisch maar altijd zinnenprikkelend

Condor Gruppe, vorig jaar nog bevallen van de cd ‘Latituds Del Cavall’, dient zich aan als de ontbrekende schakel tussen The Shadows, obscure surfrockbands en de filmmuziek die Ennio Morricone tijdens de sixties en de seventies placht te bedenken voor bekende spaghettiwesterns. Door het geluidsbeeld liepen vooral gitaren en percussie-instrumenten, maar af en toe weerklonk ook een trompet of een synth, zodat er ook een directe lijn te trekken viel naar een krautrockgezelschap zoals Can.

Veel spectaculairs viel er over het optreden niet te vertellen. De Antwerpse muzikanten speelden sfeerrijke composities voor films die nog gedraaid moesten worden, toonden zich daarin uitermate bedreven en nodigden de toeschouwers uit hun verbeelding de vrije loop te laten. Maar geen nood, ten behoeve van diegenen die de vorige nacht geen oog dicht hadden gedaan, liet de Condor Gruppe ook gewoon beelden op een scherm projecteren.

De muziek paste perfect bij het weer: nu eens loom, dan weer hypnotisch maar altijd zinnenprikkelend. Konden we dat maar over àlle groepen op Pukkelpop concluderen.

Bekijk het beeldverslag hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content