Bazart op Rock Werchter: Zweverige opbouw, zweterige climax

© Rob Walbers
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Massahysterie op de middag: er zijn er weinigen die dat kunnen veroorzaken. Bazart pleitte schuldig.

What’s the fuss?

U kon de laatste maanden niet om Bazart heen, het muzikale vriendenclubje van spilfiguren Mathieu Terryn, Oliver ‘Warhola’ Symons en Simon ‘Felix Pallas’ Nuytten, die elkaar leerden kennen via ‘gezamenlijke vriend’ Max Colombie van Oscar and the Wolf. Eén ep, met daarop twee zeedijken van singles, volstond om het etiket ‘Nederlandstalige popsensatie’ opgekleefd te krijgen. Volkomen terecht, overigens. De AB moest onlangs al voor de bijl, Rock Werchter kon niet achterblijven.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Neen, want dan zouden we hét moment van de derde Werchterdag gemist hebben: de hele Klub C die tijdens breekijzer en gedoodverfde afsluiter Goud op zijn grondvesten daverde, van voor naar achter, van links naar rechts, van boven naar onder. Zelden gezien.

De aanloop naar die climax was minder zweterig, maar eerder zweverig. Synthsnoepjes als Zienderogen en Koortsdroom waren puike, sexy songs, maar ze hadden gerust wat meer buskruit kunnen verdragen. Des te bemoedigender om te horen dat de nieuwe song Echo, het titelnummer van Bazarts in september te verschijnen langspeeldebuut, dat extra beetje pit wél in zich had. Alvorens alle vocale registers open te trekken in het refrein, zong Terryn in strofe één van die track: ‘Er schuilt een held heel diep in mij.’ Geen tienermeisje op de voorste rij dat het kon ontkennen.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

Hoe Justine Bourgeus – u beter bekend als Tsar B, dé coming girl in de vaderlandse indie-r&b – haar lief Mathieu Terryn de hele set lang lichtjes nerveus maar vooral kamerbreed glimlachend en met volle teugen genietend stond te bewonderen: innig mooi!

Bekijk hier de concertbeelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content