Alice on the Roof op Rock Werchter: FM-pop in het franglais

© Rob Walbers
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Nee, het dak van The Barn ging er niet af bij Alice on the Roof, popnimf van de kanten van Mons. Maar het was wel eerste keer, best goeie keer voor Alice Dutoit op Rock Werchter.

What’s the fuss?

Björk, Feist, de ook hier in Werchter aanwezige Noorse Aurora: het zijn de stemmen waar Alice Dutoit – 21 jaar en uit Sirault, bij Mons – zich op modelleert. It shows: er zit muziek in haar keelgat verscholen, wat er twee jaar geleden voor het eerst uitkwam in The Voice Belgique, het Waalse muziekconcours waarin ze het tot de halve finales schopte. Coach Marc Pinilla, van de band Suarez, wilde het daar niet bij laten en richtte speciaal voor Dutoit een nieuw label op, waar Alice on the Roofs begin dit jaar verschenen debuutplaat Higher de eerste vrucht van was.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Een dubbele espresso kort voor aanvang volstond, dank u. Plus: Alice Dutoit – blond-roze lokken, roos masker van oogschaduw – en haar vierkoppige band voederden ons lieflijke, in het franglais gezongen FM-popsongs met bezwerende beats, vers van bij de bakker. Voorbeelden? De valse trage Race in the Shadows, de dagdromer Mystery Light en de opzweper Lucky You. Beetje timide nog allemaal – haar jaartje Oregon, waar ze als uitwisselingsstudente school gelopen heeft, heeft dat er klaarblijkelijk niet helemaal uit gekregen -, maar nog een paar extra jaartjes podiumervaring en dat komt wel goed.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

‘Toen ik drie jaar geleden met muziek begon, had ik nooit durven te denken dat ik op een dag voor zo veel volk zou spelen. Bedankt’, dixit een overdonderde Dutoit, in behendig Nederlands. She said it like she meant it, want ging er haast van wenen. Mooi momentje.

Bekijk ook de foto’s van het concert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content