Reünieconcert Pink Floyd op Olympische Spelen?

Volgens insiders van de legendarische band zouden de drie overgebleven leden van Pink Floyd dit jaar nogmaals bijeenkomen om een concert te spelen tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

Nadat eerder al bekend raakte dat grote Britse bands als Elbow en Underworld zullen meehelpen aan de muzikale festiviteiten tijdens de Olympische Spelen in Londen, zou nu ook Pink Floyd een reünieconcert overwegen op de slotceremonie van het grootste sportevenement ter wereld. Kennissen van de band verklaren dat Roger Waters, Nick Mason en David Gilmour de Spelen als de perfecte gelegenheid zien voor een reünieconcert.

Het vertrek van Waters uit de band in 1985 leidde tot een rechtszaak tussen hem en de overgebleven leden over het gebruik van de naam Pink Floyd. In 2005 speelde de groep na 20 jaar voor het eerst nog eens samen in de originele bezetting op Live 8, het benefietevenement van Bob Geldof, maar na de dood van Richard Wright in 2008 verklaarde David Gilmour dat de band het enkel nog zou houden bij eenmalige optredens.

Naast de eerder genoemde namen hoopten de organisatoren van de Olympische Spelen ook nog The Rolling Stones en Led Zeppelin te overtuigen om tijdens de openings- of slotceremonie te spelen, maar beide groepen lieten weten niet geïnteresseerd te zijn. Wie wel geïnteresseerd is en dus mogelijk aantreedt in Londen deze zomer is Paul McCartney. De voormalige Beatle liet wel al weten dat zijn eventuele optreden zonder Ringo Starr zal zijn, want die toert in de maanden juli en augustus door de Verenigde Staten. (TG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content