Reggae Geel trekt 52.000 bezoekers

© Belga

Het muziekfestival Reggae Geel heeft vrijdag en zaterdag zowat 52.000 bezoekers in totaal verwelkomd. “Dat is iets minder dan vorig jaar, maar we zijn toch wel tevreden”, zegt organisator Kris Eelen.

Reggae Geel is dit jaar al aan zijn 38ste editie toe. Ruim zestig artiesten trakteerden de bezoekers vanop vijf podia op zomerse vibes. Vrijdag kwamen 22.000 reggaeliefhebbers opdagen voor onder meer Konshens en Beres Hammond. Zaterdag zagen zowat 30.000 bezoekers Gentleman & Ky-Mani Marley en Lee Scratch Perry het podium bestijgen.

“Het publiek amuseerde zich goed. Er is weliswaar minder volk dan vorig jaar, maar dat zien we bij wel meer festivals deze zomer. We hebben dan ook niet de meest ideale weersomstandigheden achter de rug”, zegt Kris Eelen. Door het regenweer verliep de opbouw van het festival niet van een leien dakje. Een van de parkings kon niet gebruikt worden, het backstagegebied was ondergelopen en het terrein was drassig. Een gevecht tegen het weer, volgens Eelen. “Maar het is allemaal goed gekomen en eens het festival begonnen was, verliep het ook prima.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content