Reggae Geel 2011

Zes augustus viert Jamaica haar onafhankelijkheid van oud moederland Groot-Brittannië. Reden genoeg om je dit weekend onder te dompelen in het plaatselijke muziekgenre op Reggae Geel.

Reggae Geel heeft de vinger nog steeds stevig aan de pols over all things ska, ragga en rocksteady. Zoals vanouds biedt het festival een breed overzicht van wat er op muzikaal vlak leeft in Jamaica. Oude rotten als Big Youth en Linton Kwesi Johnson worden afgewisseld met jong talent zoals de Jamaicaanse idool-winnaar Romain Virgo en de nachtegaal Etana.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De harde dancehall van Assassin en General Degree wordt doorgespoeld met de conscious lyrics en roots-music van Luciano en Iqulah. Skaville Circus gaat nog verder terug in de tijd met pioniers zoals Clive Chin en Sugar Charlie.

Ook groepen van dichter bij huis krijgen een kans tijdens het festival. Eerst aan zet zijn de winnaars van de Vi.be contest, Pirates Crew (soundsystem uit Gent) en Dede (African Style zangeres). Het Nederlandse Herb-A-Lize It Soundsystem zal de tent van de Bounce Hall helemaal onder stoom brengen.

Afspraak in Geel op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus. Meer info vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content