Red Hot Chili Peppers vervoegen Bruno Mars als hoofdact tijdens Super Bowl

Bruno Mars heeft de Red Hot Chili Peppers uitgenodigd om samen met hem een optreden te verzorgen tijdens de rust van de Super Bowl.

de Super Bowl, de American footballfinale die elk jaar miljoenen kijkers aan het scherm kluistert, vindt plaats op 2 februari in het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey. De playoffs om te bepalen wie de finale speelt, zijn nog aan de gang.

De show tijdens de pauze wordt wereldwijd uitgezonden. Vorig jaar stemden alleen al in de Verenigde Staten 110,5 miljoen kijkers af op de show, waarin onder meer Beyonce optrad en Destiny’s Child een reünie hield.

Mars is onder meer bekend van hits als “Just the Way You Are” en “Locked out of Heaven”. Hij is dit jaar genomineerd in verschillende categorieën voor de Grammy Awards. De Red Hot Chili Peppers draaien al enkele decennia langer mee in de muziekwereld. Hun grote doorbraak kwam er met de singles “Give it Away” en “Under the Bridge” uit het album “Blood Sugar Sex Magik” uit 1991. Hun laatste album “I’m With You” dateert van 2011. Een jaar later kregen ze een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame.

de National Football League zei in een persbericht dat ‘de Red Hot Chili Peppers een van de meest succesvolle bands uit de rockgeschiedenis is. Zanger Anthony Kiedis, bassist Flea, drummer Chad Smith en gitarist Josh Klinghoffer hebben al meer dan 60 miljoen albums verkocht en wonnen zes Grammy Awards.’

Tijdens de Super Bowl week treden er in en rond New York nog verschillende andere grote namen op, waaronder Foo Fighters, The Black Keys, Drake en The Roots. Kendrick Lamar zal de hoofdact zijn tijdens de Super Bowl Party op Pier 36. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content