Red Hot Chili Peppers lanceert eerste single van nieuw album

VLNR: Anthony Kiedis, Josh Klinghoffer, Flea en Chad Smith © -

In juni verschijnt album nummer elf: The getaway. Dat kondigde de groep zelf aan via een Facebookbericht. Meteen werd ook de eerste single Dark Necessities gelanceerd.

Hun vorige album I’m With You dateert al van 2011. The getaway is de eerste studioplaats sinds Mother’s Milk (1989) die niet door Rick Rubin geproduceerd is.

‘Het was een moeilijke plaat om te maken. We schreven twintig tot dertig nummers, maar we hadden nog geen producer. Toen ontmoetten we Danger Mouse en hij zei: “Laten we een album maken”. Wij waren meteen enthousiast’, zei frontman Anthony Kiedis in een radio-interview. ‘Danger Mouse heeft hele goede super moderne ideeën, maar daarnaast wil hij ook de akoestische elementen niet verloren laten gaan. Dat is fantastisch.’

De groep zette de al geschreven nummers opzij en maakte samen met Danger Mouse nieuw materiaal in een studio. ‘De enige manier om dit te laten werken, was om onze oude ideeën los te laten en vertrouwen te hebben in hem. We zeiden tegen elkaar: “Als we willen dat dit werkt, moeten we onszelf gewoon van de klif gooien en zien wat er gebeurt”‘, vervolgt Kiedis.

De zanger verklaarde ook dat het artwork van Dark Necessities de groep voorstelt. ‘Het voelt heel warm en menselijk aan. Chad is de beer, Josh is het meisje, Flea is de wasbeer en ik ben de grappige kleine raaf op de voorgrond.’

Red Hot Chili Peppers staat op zaterdag 2 juli op de Main Stage van Rock Werchter.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content