Recordaantal cultuuractiviteiten op laatste editie Kulturama

Voor de tiende en laatste editie van Kulturama, van 16 tot 19 februari vindt in Leuven, verlenen 32 lokale cultuurorganisaties hun medewerking. Goed voor meer dan 200 activiteiten. Een record.

Het programma-aanbod van Kulturama 2012 omvat een recordaantal van meer dan 200 activiteiten met ook dit keer muziek, literatuur, film, beeldende kunst, theater, mediakunst…

Tijd voor vernieuwing

“Kulturama heeft zijn doelstelling bereikt. Het initiatief heeft op tien jaar tijd Leuven op de culturele kaart gezet en aanleiding gegeven tot tal van nieuwe samenwerkingsverbanden en initiatieven zoals Artefact en het Jazzfestival. Nu is er tijd voor verdieping en vernieuwing”, aldus Vandevoort. Meer informatie over de opvolger van Kulturama zal pas tijdens het festival worden verstrekt.

Mediakunst

Opvallend in de komende editie is het Artefactfestival rond mediakunst dat in het teken staat “van het sociaal contract in het licht van het op hol geslagen kapitalisme”. De Duitse Christine Lahr, die sinds 2009 dagelijks 1 eurocent overschrijft op rekening van het Duitse ministerie van Financiën met telkens een zin uit “Das Kapital”, zal aanwezig zijn, net als het Britse kunstenaarsduo Plan B dat in samenwerking met het Leuvense hoogtechnologische bedrijf Septentrio door middel van een nauwkeurige gps de dagelijkse verplaatsingen van burgers in kaart brengt en hierdoor mensen wil laten reflecteren over hun levenswijze.

Concerten

Andere hoogtepunten zijn het optreden van het Britse The Cinematic Orchestra. Het Depot en DaFunk brengen een danstweedaagse met dub-groepen als Skream, Borgore, Blawan, Gemini. Het stadsarchief zet een tentoonstelling op touw over de geschiedenis van het bioscoopgebeuren in Leuven. De grote kraan op het Martelarenplein aan Het Depot wordt kunstzinnig versierd door Gijs Van Vaerenbergh. (Belga)

Voor meer inlichtingen: kulturama.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content