Recensie Ms Mr (***)

© Facebook

Een trendgevoelig groepje, de New Yorkers van Ms Mr.

(18u50, Castello)

PLUS

Prima plek om poptrends te spotten, Pukkelpop. Hebben we al gehad: de exponenten van de ‘hipsters die iets minimaal doen met nineties r&b’ (AlunaGeorge) en de synthpop met een hang naar de eighties (Chvrches). Volgende in de rij: dames met een voorliefde voor dramatische ballads, of zoals dat in het Engels dan heet: epic gloom – zie ook: Florence, Bat For Lashes, Jessie Ware. Later op de avond met Poliça, maar eerst al in de Castello met Ms Mr.

Een trendgevoelig groepje, de New Yorkers van Ms Mr. Ze deden de juiste dingen op hun Tumblr om een cultpubliek achter zich te krijgen en brachten een clip uit bij Hurricane die verdraaid veel geïnspireerd leek door Lana Del Reys Instagramnostalgie. Maar Ms Mr heeft meer in huis dan cool wezen met een Macbook, bewezen ze in de Castello. In de eerste plaats de verschijning van Lizzy Plapinger. Uitstekende frontvrouw, nu eens fervent heupschuddend als Shakira, dan weer met de showgirlposes van Blondie. Maar ook omdat ze meer kunnen dan alleen de dramatische ballad: hyperactieve pop in de stijl van Haim bijvoorbeeld, of een prima cover afleveren van LCD Soundsystems Dance Yrself Clean. Op de juiste trends zitten, we zeiden het al.

MIN

Genoeg variatie, dat wel, maar het ging hen niet altijd even goed af. Wij blijven de mening toegedaan die we na het luisteren van hun plaat hadden: Ms Mr vinkt de juiste trends af, maar mist – op een handvol songs na – de nummers om dat te ontstijgen. Het potentieel is er, maar voorlopig wegen ze nog iets te licht.

HOOGTEPUNT

Hurricane. Op de juiste trends of niet, het blijft een goed nummer.

Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content