Recensie: Jonas Winterland @ Dranouter

© Facebook

Het publiek krijgt in de Folk-Off-tent het hele weekend de kans om nieuwe talenten te ontdekken, maar aan de opkomst te zien heeft Winterland al een schare fans.

WIE?Een jongen en zijn gitaar. In januari van dit jaar debuteerde Winterland met het album ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’.

WAT?Akoestische pareltjes met mooie beeldspraak.

WAAR & WANNEER?Folk-Off, 21u.

‘Zomaar praten doe ik niet, er moeten een reden zijn’, zingt Jonas Winterland in het liedje ‘Laura’. Zijn praatzieke ex-lief deed het wel, maar niemand zou Winterland ervan verdenken loze praatjes te verkopen. Elk woord en elk akkoord lijken zorgvuldig uitgekozen.

Ietwat zenuwachtig en verlegen door de gigantische opkomst in het kleine, gezellige tentje zet hij zijn eerste liedje in. De intieme setting is perfect voor de breekbare liedjes van de zanger, al dreigde de bastoon (The Black Box Revelation) uit de grote tent de rust de verstoren.

Voor elk liedje neemt Winterland even de tijd om de oorsprong en inspiratie van elk liedje te duiden. ‘De figurant’ , de opener van zijn eerste album, gaat over een man die hem ooit op café vertelde dat hij zich slechts een figurant in het leven voelt. Het lied is schrijnend, triestig en mooi tegelijk. Meteen ook de perfecte samenvatting van Jonas Winterland: liedjes met stekeltjes en mooie gitaarakkoorden. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content