Recensie Haim (***): Revancheconcert, gewonnen op enthousiasme

Veel hype rond de gezusters Haim deze zomer, al kregen de verwachtingen wel een serieuze knauw na hun passage op Rock Werchter. Maar kijk: nog voor de zomer om is kregen de dames een herkansing die ze met beide handen grepen.

(21u15, Club)

PLUS

Veel hype rond de gezusters Haim deze zomer, al kregen de verwachtingen wel een serieuze knauw na hun passage op Rock Werchter – een, om het zacht uit te drukken, gemengd onthaald concert. Maar kijk: nog voor de zomer om is kregen de dames een herkansing in de Club. Een herkansing die ze met beide handen grepen.
Veel energie en veel enthousiasme namelijk in opener Better Off en de Fleetwood Mac-cover Oh Well: de zussen, nochtans aardig moe ogend in de backstage, pompten meteen energie in de Club. Meer rocky ook dan u ze van de singles kent. Luide gitaren, hevige drums en een zware sound: Haim heeft meer in huis dan drie popsingles. Al waren die popsingles wel de reden waarom de tent volgelopen was. Met Falling, Don’t Save Me en Forever kreeg Haim pas het publiek helemaal op hun hand. Misschien wel de beste sfeer die we deze Pukkelpop bij een gitaarband meemaakten.
Na afloop dook Este stagedivend het publiek in. Wij zeiden het al: ze hadden er zin in.

MIN

Al blijft er live nog altijd wat schorren aan Haim. Nog altijd wat rommelig, zeker tussen de nummers door, maar het grootste probleem lijkt de zang. Het gehijg, de snikken en de uithalen die hen op plaat zo interessant maken, werken een stuk minder als er geen producer mee aan de slag gaat achteraf. De dames hadden in alle enthousiasme ook de neiging om te veel te willen. Te veel scherpe gitaar, te veel geroep, te veel percussie: Haim miste bij momenten strakheid. Genoeg marge om te groeien op een podium dus – en dat is ook normaal voor een groep die zo snel carrière maakt. Niettemin: een revancheconcert, gewonnen op enthousiasme.

HOOGTEPUNT

Het duo Don’t Save Me en Forever, oftewel de reden waarom de Club was volgelopen. U hebt het laten merken: uitstekende sfeer in de keet.

QUOTE

‘This is like the coolest thing we ever fucking played at.’ Het blijven Amerikanen natuurlijk.

Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content