Recensie: Foals fails (**)

(archieffoto) © Koen Keppens

Met de hitsingle ‘My Number’ verschoot Foals vroeg in de set zijn kruit. Daarna kregen de mathrockers uit Oxford het vuur niet meer aan de lont gestoken.

(18u45, Main Stage)

Met de hitsingle ‘My Number’ verschoot Foals vroeg in de set zijn kruit. Daarna kregen de mathrockers uit Oxford het vuur niet meer aan de lont gestoken.

PLUS

Foals was enkele maanden geleden alomtegenwoordig. In volle euforie van de single ‘My Number’, speelde de mathrockband een memorabel concert in de AB. Foals was die avond niet weg te slaan van Twitter en Instagram. Gezien de buzz, was die plek op de Main Stage van Pukkelpop dik verdiend.

MIN

Maar helaas klonken zanger Yannis Pilippakis en de zijnen minder gevaarlijk dan weleer, ook al stond op het doek achter het podium een bloeddorstige zevenkoppige draak afgebeeld. Het werk uit hun laatste album ‘Holy Fire’ heeft stadionallures, maar werd door het publiek in Kiewit – er stond beduidend minder volk dan een uur eerder bij Triggerfinger – eerder lauw onthaald. Door radiohit en publiekslieveling ‘My Number’ vroeg in de set te stoppen, had Foals meteen zijn kruit verschoten. De poging van Philippakis om het vuur alsnog aan de lont te steken door tot twee keer toe het publiek in te duiken, faalde. En de bommetjes die de band in de staart van het concert met de meer dan verdienstelijk gebrachte songs ‘Inhaler’ en ‘Two Steps, Twice’ nog poogde te droppen, werden door de makke sfeer voor het hoofdpodium onschadelijk gemaakt. Sommige groepjes blijven beter klein.

HOOGTEPUNT

‘Inhaler’

QUOTE

‘Respect to the naked people’, zei Yannis Philippakis voor aanvang van het laatste nummer. Hij richtte zich daarmee – net als de camera – tot de drie volledig naakte mannen die het in de voorste contreien duidelijk wél naar hun zin hadden.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content