R&b-artiest The Child Of Lov overleden

Op dinsdag 10 december is de in België geboren dichter en zanger Martijn Teerlinck overleden, bij ons beter bekend als The Child of Lov. De amper 26-jarige Teerlinck debuteerde dit jaar met een bijzonder album, waar onder meer Damon Albarn aan meewerkte.

Het nieuws van Teerlincks overlijden werd bevestigd door zijn manager Trey Reames. Aan het Nederlandse 3voor12 vertelde hij dat de artiest al van bij de geboorte aan een hartaandoening leed. ‘Vanaf het moment dat ik hem leerde kennen, wist ik dat hij elke dag dood kon gaan.’

Geboren in Lendelede

Teerlinck is afkomstig uit België, hij werd in Lendelede geboren. Toen hij dertien maanden oud was, is hij naar Drenthe verhuisd. Zijn moeder was een Nederlandse. De R&B- en soulzanger, die eerst bekend werd als begaafde dichter, bracht dit jaar zijn debuutalbum The Child of Lov uit en werd daarmee de hemel ingeprezen. Maar Teerlinck hield van anonimiteit en creëerde een mysterie rond zijn persoon.

Waas van mysterie

Geert Zagers, journalist voor Knack Focus, kon de jongeman, wiens artiestennaam Cole Williams was, interviewen in mei van dit jaar. ‘Het was op zijn zachtst uitgedrukt enigmatisch, het gesprek met het label, een dag voor we naar Amsterdam afreisden om The Child of Lov te interviewen. Zijn entourage leek er een sport van te hebben gemaakt om zo weinig mogelijk informatie over hem te lossen. Tot vorige maand (april) was dat aardig gelukt’, schreef Zagers.

‘Pas nadat hij begin april de NME Radar Award mocht afhalen, kwam daar verandering in. Niet in de buzz, die alleen maar toenam, wel in de anonimiteit. We kregen een naam Cole Williams , een gezicht en een reeks ietwat vreemde interviews’, klonk het toen. De waas van mysterie was dus nooit ver weg.

Damon Albarn

De jongen was uiterst talentvol en dat liet ook Damon Albarn niet koud. ‘Mijn manager heeft uren moeten wachten voor de hotelkamer van Damon voor hij mijn muziek kon laten horen. En toen hij uiteindelijk binnen mocht, bleek er geen internet te zijn en kon hij niks laten horen. Uiteindelijk heeft hij een liedje voorgezongen voor Damon met compleet verkeerde lyrics. (lacht) Maar Damon was op een of andere manier geïntrigeerd. Al moet ik toegeven dat dat misschien meer met Treys enthousiasme dan met zijn zangcapaciteiten te maken had’, vertelde Teerlinck nog in mei. (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content