Raving George geeft kick-off I Love Techno 2014: ‘Een grote eer’

Raving George © Kurt Vandeweert

Charlotte de Witte – aka Raving George – trapt vanavond de nieuwste editie van I Love Techno af. Ondanks haar jonge leeftijd draait ze al een tijdje mee in de (internationale) dancescene. ‘Ik wil geen grenzen leggen op mijn dromen.’

Raving George is in geen tijd een rijzende ster in het Belgische techno-circuit geworden. De 22-jarige Evergemse schone kan ondanks haar jonge leeftijd al een mooi palmares voorleggen, met sets op onder andere Pukkelpop, Laundry Day en Tomorrowland. Toch kan het nog beter. “Het zal nooit genoeg zijn. Ik ben super dankbaar voor alles wat ik al bereikt heb, maar wil zeker bezig blijven. Als je voor jezelf een aantal doelen opstelt, wat doe je dan als je die bereikt hebt? Ben je dan verzadigd? Dat is een gevoel dat ik niet wil ervaren. Het is niet de bedoeling dat ik gelimiteerd word door mijn eigen dromen. Als het nooit voldoende is, kan ik alleen maar beter worden. Het is niet per se mijn lot om muziek te maken, maar dat zit gewoon in mij. Het is iets dat ik moet doen.”

Red Room @ I Love Techno

Raving George is geen onbekende op I Love Techno. Ze kan ondertussen al wat adelbrieven voorleggen en stond al eens achter de knoppen in het technoparadijs. “Dit jaar speel ik in de Red Room. Het is een enorm grote eer. Alle technolegendes spelen in deze zaal. Toen ik te horen kreeg dat ik er ook op de line-up stond, moest ik toch even slikken. ‘Wat ga ik daar in godsnaam doen?’, dacht ik bij mezelf. Het leuke aan I Love Techno is het feit dat alles indoor is. Dat geeft je een clubgevoel en in combinatie met maffe lichtshows kan dat je set een pak versterken.”

‘Geen aandachtshoer’

De algemene consensus is dat de DJ-wereld nog steeds een mannenwereld is. Misschien is het dan wel een troef om als vrouwelijke plaatjesdraaier je opwachting te maken? Voor Charlotte de Witte is dat een dubbeltje op zijn kant. “Vrouwelijke Dj’s zijn nog inderdaad nog steeds in de minderheid. Dan hoef je niet op te boksen tegen een overvloed aan andere muzikanten. Toch heb ik net daarom voor de naam Raving George gekozen. Het is iets absurd, maar het laat ook zeker niet uitschijnen dat ik een vrouw ben. Ik wil niet gevraagd worden omdat ik geen man ben, ik wil gevraagd worden omdat mijn muziek goed is. Langs de andere kant, krijg je als vrouw ook bakken kritiek. Mensen denken al gauw dat je een aandachtshoer bent die erop uit is om snel geld te verdienen terwijl het bij mij volledig om de muziek draait. Ik zeg geen neen tegen een verdere muziekcarrière omwille van kritiek. Ondertussen heb ik ook al wel laten zien wat ik waard ben dus mensen mogen zo veel op mij vitten als ze willen. Been there, done that.”

Raving George op I Love Techno van 19:00 – 20:00 in de Red Room. Zaterdag 8 november 2014, Flanders Expo Gent.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content