Rapproducer Suge Knight officieel beschuldigd van moord op zijn vriend

Suge Knight © Reuters

Voormalige platenbaas Suge Knight is aangeklaagd voor moord na een fataal geval van vluchtmisdrijf. Zijn borgtocht is ingetrokken vanwege een crimineel verleden.

Marion ‘Suge’ Knight reed na een ruzie met zijn auto over zijn vriend Terry Carter. De rap-tycoon beweert dat hij op de filmset van Straight Out of Compton in zijn auto in elkaar is geslagen en vervolgens werd gegijzeld. Tijdens zijn zogenaamde vluchtpoging reed hij Carter dodelijk aan. Knight meldde zich op het politiebureau aan, waar hij werd gearresteerd.

Getuigen hebben verklaard dat Suge zijn vriend Terrymet opzet zijn aanreed. Hij zou hem niet enkel hebben aangereden, maar na de aanrijding nog eens expres over hem zijn gereden.

De aanvankelijke borgtocht van 2 miljoen dollar werd ingetrokken vanwege ‘mogelijk vluchtrisico, mogelijke intimidatie van getuigen en een crimineel verleden’. Knight blijft dus aangehouden op verdenking van moord.

Crimineel verleden

De oprichter van het hiphoplabel Death Row Records was vorige zomer aanwezig bij een schietpartij bij een concert van Chris Brown. In 1996 zat Knight achter het stuur van de auto waarin Tupac Shakur werd neergeschoten. De moord werd nooit opgelost en Suge beweert dat de rapper ergens op een eiland vreedzaam verder leeft. In 1997 werd hij veroordeeld tot negen jaar cel voor geweldpleging. Knight staat bekend bij de politie omwille van zijn verleden van geweldpleging en drugsbezit.

Als producer was hij een hulp tijdens de lancering van de carrières van Dr Dre, Tupac Shakur en Snoop Dogg. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content