Radio Soulwax maakt eigen affiche op Pukkelpop bekend

© gf

Het volledige uurschema van Pukkelpop is bekend. En de gebroeders Dewaele – aangesteld als curatoren van hun eigen Radio Soulwax – nemen onder meer Tiga, Jacco Gardner en een delegatie van Pulp mee naar de Dance Hall.

Pukkelpoppers kunnen er meteen pen en papier bijnemen en hun eigen parcours uitstippelen voor ze straks naar Hasselt afzakken, want het volledige uurschema is bekend en staat online.

Ook bekend: het gezelschap dat curatoren Stephen en David Dewaele meeneemt voor hun eigen Radio Soulwax in de Dance Hall op de openingsavond: Tiga Live (2x aan het werk dat weekend!), Desperate Sound System feat. Steve Mackey & Jarvis Cocker (de heren van Pulp!), Jacco Gardner, Altern 8, The 2 Bears (Raf Daddy), Hong Kong Dong, Double Agent 7, Sequential, Gamelan Voices en Special Guests.

Het hele gebeuren luistert naar de naam The Covers Live project waarbij de gebroeders als 2manydjs hun fantastische platencollectie letterlijk tot leven wekken via een reuzegroot scherm. Dat het daar een groots feestje zal worden, staat dus als een paal boven water.

Het openingsfeest voor de 30ste Pukkelpop-editie vindt traditiegetrouw ook plaats in de Boiler Room, altijd goed voor uitbundige taferelen tot diep in de nacht. Dit jaar worden de festiviteiten aangevoerd door Laston & Geo, Frères Deluxe, Nico Parisi en The Boilerboys. Ook de Castello gaat woensdagavond al open, waar – zoals al eerder vermeld – Novastar, The Van Jets, The Hickey Underworld, Tourist Lemc en Soldier’s Heart spelen.

Met een combi- en donderdagticket krijg je op woensdag vanaf 16.00u toegang tot het festivalterrein. De zaterdagtickets zijn definitief uitverkocht. De laatste 500 combi’s zijn beschikbaar, zo meldt de organisatie. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content