Radio Soulwax gewikt en gewogen

© gf

Adam And The Ants! Pino D’Angio? The Doors! Radio Soulwax is gissen, ontdekken en herkennen. Het online radiostation overtreft iedere muziekbibliotheek. De gebroeders Dewaele geven het medium een nieuwe invulling.

Geen genre dat de Gentse wereldburgers in de hoek duwen. Een ode aan de hiphop, de new beat of David Bowie, ze kneden het tot technisch perfecte mixes van een uur. De muziekkeuze is subliem. Van The Andrews Sisters’ swingjazz tot de reggaetonen van Althea & Donna. Het voelt allemaal als een geheel. Radio Soulwax presenteert bovendien meer dan de eeuwige klassiekers. Hier gaan ze verder dan in hun legendarische mixtapes ‘As heard on radio soulwax pt. 1-10’. (Nothing Worse Than A) Bad Rap is een aaneenschakeling van ontdekkingen. The Evasions. The Treacherous Three. Het worden nieuwe gezichten op onze iPod. De Dewaeles onderrichten en zetten aan tot zelfstudie.

Maar Radio Soulwax is meer dan een avondje Pappenheimers herkennen. Stephen en David lanceren een nieuw sociaal medium. I am what I share. Alweer een andere manier om hun muzieksmaak te showen. Radio Soulwax is een verrassende muziekblog. Ook het Britse platenlabel Domino Records stuntte in juni met een soortgelijk concept, en zond zeven dagen lang unieke online radio uit. Wat volgt?

Wie graaft nog dieper? Zou Radio Soulwax’ Introversy, waarin ze honderden intro’s aan elkaar plakken, ook geen parodie zijn op de wegwerpcultuur in de muziekindustrie? Youtube-clipje even bekijken, de Soundcloud beluisteren en hup wegklikken. Voor je nummers kan skippen introduceren ze het volgende al. Alles hapklaar, u schrokt het gewoon naar binnen. Soulwax overdondert met 24u geniale radio. De dagen mogen gerust een uurtje langer duren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content