Radio 1-programma Sonar krijgt Franstalige copresentator

Het Radio 1-programma Sonar krijgt op het Feest van de Franse Gemeenschap een Franstalige copresentator. Jean-Paul Smismans zal samen met Radio 1-collega Ronald Verhaegen een normale Sonaruitzending maken.

Het Radio 1-programma Sonar krijgt op het Feest van de Franse Gemeenschap, een Franstalige copresentator. Jean-Paul Smismans, die presenteert op Classic 21, maakt samen met Radio 1-collega Ronald Verhaegen een normale Sonaruitzending, waarbij ze beiden “over het muurtje zullen kijken”, aldus Ilse Lemant, Radio 1-woordvoerster.

“Het wordt de eerste keer dat een Franstalige een VRT-programma mee presenteert.” De uitzending, donderdag van 13 u tot 16 u, zal volledig in het Nederlands verlopen.

“De klemtoon ligt ook voor deze uitzending op muziek. Tussen de platen door zullen de twee presentatoren het onder andere hebben over welke muziek uit het Franstalige landsgedeelte Vlamingen moeten kennen, en vragen ze zich af of pakweg Selah Sue en Triggerfinger ook over de taalgrens bekend zijn.” Momenteel staan op andere gelegenheden geen nieuwe uitwisselingen gepland. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content