R. Kelly op borgtocht vrij uit gevangenis

Zanger R. Kelly bij zijn vrijlating uit de gevangenis van Cook County. © AFP

R&B-zanger R. Kelly is ontslagen uit de gevangenis van Count Cook in Chicago, waar hij werd opgesloten omdat hij een bedrag van 161.000 dollar (143.296 euro) achterstallige alimentatie niet had betaald.

Een cheque met het volledige verschuldigde bedrag werd nu aan het gerecht overhandigd, schreef de Chicago Tribune. Kelly (52) werd woensdag gearresteerd en bracht drie nachten door in de cel.

Het is de tweede keer in enkele weken dat hij in de gevangenis vliegt. De zanger kwam een week geleden pas vrij op borgtocht. Ook toen zat hij opgesloten in de gevangenis van Cook County, maar dan op beschuldiging van seksueel misbruik tussen 1998 en 2010 van vier meisjes, onder wie drie minderjarigen.

Zelf houdt hij zijn onschuld staande. Kelly moest opnieuw meerdere nachten in hechtenis doorbrengen omdat hij de 100.000 dollar die hij nodig had voor zijn vrijlating, niet dadelijk kon betalen, aldus lokale media.

Een recente documentaire over Kelly, met getuigenissen van vrouwen die zeggen dat hij hen heeft misbruikt, heeft hernieuwde publieke belangstelling gewekt in de levensstijl van de zanger en zijn mogelijke misdaden. Met de #MuteRKelly-campagne wordt geprobeerd de songs van de zanger te boycotten, waaronder hits als ‘I believe I can fly‘ en ‘Ignition‘.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content