R. Kelly is vrij op borgtocht, maar ziet concert in Amsterdam geschrapt worden

© Getty Images

R. Kelly, die is aangeklaagd voor seksueel misbruik, heeft de gevangenis mogen verlaten. Intussen zou er een nieuwe, bezwarende videotape zijn opgedoken in Kelly’s zaak en lijkt het erop dat zijn concert in Amsterdam niet door zal gaan.

R. Kelly is voorlopig weer vrij. De zanger werd afgelopen vrijdag aangeklaagd wegens seksueel misbruik, onder meer van drie minderjarige meisjes, waarop hij zich bij de politie aanmeldde en die hem in hechtenis nam. Kelly kon zaterdag de door een rechter vastgestelde borgsom, tien procent van een miljoen dollar, niet op tafel leggen. Maandag deed een vriend uit Romeoville dit voor hem, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

Maandag pleitte de zanger via zijn advocaat onschuldig te zijn. Topadvocaat Michael Avenatti, die enkele veronderstelde slachtoffers vertegenwoordigt, liet daarna weten dat hij de justitie een tweede videotape had doorgespeeld die in verband staat met de aanklachten. De eerste tape moet aantonen dat de zanger seks had met een veertienjarig meisje.

Na zijn vrijlating belandde de 52-jarige popster volgens berichten in de media met zijn team in een fastfoodrestaurant. De celebritieswebsite TMZ.com meldde dat hij zijn ex-vrouw binnen de week ongeveer 160.000 dollar onderhoudsgeld moet betalen, zoniet belandt hij opnieuw achter de tralies.

Concert in Amsterdam afgelast?

Ondertussen heeft The Box, een concertzaal in Amsterdam waar R. Kelly op 20 april zou optreden, zijn optreden van haar agenda gehaald. Alle aankondigingen van het concert op de website en sociale media van de zaal zijn verwijderd.

Of het concert daarmee definitief is afgelast, is onduidelijk. De zaal was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar en ook concertorganisator J. Noah Entertainment gaf geen toelichting. Wel berichtte De Volkskrant afgelopen maand al dat The Box van het concert af zou willen, nadat een petitie om Kelly’s show af te gelasten duizenden handtekeningen verzamelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content