R.E.M. wil niet dat Fox News “Losing My Religion” gebruikt

© Reuters

De Amerikaanse rockband R.E.M. is boos op de conservatieve Amerikaanse nieuwszender Fox News.

Reden is de berichtgeving over de conventie van de Democraten, waarbij de zender “Losing My Religion”, de grootste hit van Michael Stipe & co, in de montage smokkelde. “Onze muziek hoort hen niet toe”, aldus de frontman van R.E.M.

De band riep via haar platenfirma Warner-Tamerlane Music Fox News op de song niet langer zonder toestemming en zonder licentie te gebruiken. “Wij hebben weinig tot geen respect voor hun opgeblazen manier van berichtgeving”, stelde Michael Stipe.

Fox News is zich van geen kwaad bewust en zegt dat ze het recht heeft om het nummer te gebruiken. “Het gebruik was volledig in overeenstemming met het licentierecht van alle betrokken partijen”, aldus een woordvoerster tegenover de Wall Street Journal. De krant en Fox News behoren allebei tot het mediaconglomeraat News Corp van Rupert Murdoch.

“We voelen ons wel gevleid dat een muziekkeuze van ons zoveel aandacht krijgt en we hopen dat R.E.M. daarmee kan voldoen aan de behoefte aan reclame van de groep”, aldus nog de woordvoerster van Fox News.

R.E.M kondigde vorig jaar aan ermee te kappen na een carrière die iets meer dan drie decennia overspande. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content