Quid de zomerhit? Vamos a la playa

© .

Nog tot het einde van deze maand halen we elke dag een zomerhit onder het stof vandaan. Vandaag: ‘Vamos a la playa’ van Righeira.

DE ARTIEST? Righeira

DE HIT? Vamos a la playa

HET JAAR? 1983

DE IMPACT? Vamos a la playa zette Righeira op de Europese kaart.

Is Vamos a la playa voor jou de ideale zomerhit door het aanstekelijke deuntje, de Spaanse tekst en de vrolijkheid van zon, zee en strand? Dan moeten we je teleurstellen, want wie een beetje Spaans kent, weet dat de mannen van Righeira eigenlijk helemaal niet zo vrolijk zijn: Vamos a la playa gaat over een ontplofte atoombom.

Geen stinkende vissen meer

Stefano Rota en Stefano Righi, beter bekend als het Italiaanse discoduo Righeira, zingen over hoe proper de zee nu is na het droppen van een atoombom erin: in plaats van stinkende vissen is er nu alleen nog maar fluoriscerend water. Hun ‘sombrero’ dient ook niet om hun gevoelig hoofdhuidje te beschermen voor de brandende zon, maar omdat de radioactieve wind anders hun haar in de war zou brengen.

U gelooft ons niet? Na het bekijken van deze ondertitelde versie van hun funky videoclip, is er geen twijfel meer mogelijk. (Vraag ons wel niet waarom de Stefano’s in die horlogeachtige walkietalkie zitten te zingen.)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wie graag wél een zomerhit heeft die lichtzinnige zuippartijen en schaarsgeklede dames op een tropisch strand predikt, is beter af met de Vamos a la playa uit 1999 van de Franse Miranda, dat – als u het aan ons vraagt: gelukkig – nooit even hoog scoorde in onze nationale hitlijsten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content