Queen of Disco Donna Summer overleden

© Image Globe

De Amerikaanse zangeres Donna Summer is in Florida op 63-jarige leeftijd overleden aan kanker. In de jaren zeventig maakte ze furore met discohits als “Last Dance”, “Hot Stuff” en “Bad Girls”.

Donna Summer werd op 31 december 1948 geboren als LaDonna Adrian Gaines in Boston, Massachussetts.

Disco Queen

In de jaren zeventig raakte ze vooral bekend met discohits als “Last Dance”, “Hot Stuff” en “Bad Girls”, wat haar de bijnaam “koningin van de disco” opleverde.

Later, in de jaren tachtig, scoorde ze met nummers als “She Works Hard for the Money” en “This Time I Know It’s for Real”. De zangeres won in totaal vijf Grammy Awards.

Depressie

Na het grote succes volgden een diepe depressie en verschillende zelfmoordpogingen. “Niets had nog betekenis. Ik voelde me wanhopig en depressief”, zou de artieste jaren later op televisie verklaren. Het is door gebed en haar geloof dat ze uiteindelijk haar levenslust terugvond, zei ze toen.

Donna Summer trad tweemaal in het huwelijksbootje. Uit haar eerste huwelijk met de Oostenrijkse acteur Helmuth Sommer werd haar dochter Mimi geboren. In 1980 gaf ze haar jawoord aan zanger Bruce Sudano, met wie ze twee dochters – Brooklyn en Amanda – kreeg.

Het overlijden van de 63-jarige zangeres werd donderdagochtend door de familie in een communiqué gemeld. “Heel vroeg vanmorgen hebben we Donna Summer Sudano verloren, een vrouw met vele talenten.” Haar dood werd kort daarvoor bekendgemaakt door de TMZ.com.

Volgens de Amerikaanse showbizzwebsite overleed de in 1948 geboren ster aan longkanker. Ze zou de laatste maanden nog gewerkt hebben aan een album. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content